top of page

Moms: Salg af varer og tjenesteydelser til EU-lande

Updated: Sep 21, 2023

Ved salg af varer og tjenester til andre EU-lande afhænger momsreglerne først og fremmest af, om din virksomhed handler med andre virksomheder eller om der er tale om private personer. Artiklen vil primært dække momsreglerne for handel med andre virksomheder, hvis din virksomhed sælger varer til private EU-borgere, dækkes dette under afsnittet EU fjernsalg og salg til private.


Som dansk virksomhed skal du hovedsageligt ikke opkræve dansk moms ved salg af varer og ydelser til virksomheder der befinder sig i andre EU-lande. Momsen af handlen tilfalder køberen. Det vil sige, at køberen selv skal beregne og sørge for betale momsen i det EU-land køberen befinder sig i, dette kaldes omvendt betalingspligt (reverse charge). Du har dog stadig et ansvar for at indberette dit salg til et andet EU-land. Dit salg skal indberettes til SKAT senest den 25. i den efterfølgende måned. Dette betyder, at hvis du har lavet et salg til et andet EU-lande i oktober, skal dette indberettes inden den 25. november. Hvis du overskrider eller slet ikke indberetter dit EU-salg, kan SKAT kræve, at du betaler dansk moms af dine salg, selvom de er solgt uden moms. Desuden, skal salget til EU-lande også inkluderes i din momsindberetning.

For virksomheder der sælger varer til EU-lande - produktions- og handelsvirksomheder - vil virksomheden hovedsageligt sælge sine varer uden moms og indberette sit EU-salg hver måned. Reglerne for virksomheder, der sælger ydelser, er lidt mere komplekse, da salget af visse ydelser skal have dansk moms, mens andre ikke skal, og nogle har specielle regler.

Salg af ydelser til EU-lande

Hvis din virksomhed sælger varer og tjenesteydeser til private eller online, er reglerne beskrevet forneden.

EU fjernsalg og salg til private
Recent Posts

See All

Comments


Brug for yderligere afklaring?

Hvis du stadig står tilbage med nogle uforklarede spørgsmål er du velkommen til at kontakte os. Så tager vi en uforpligtende snak, hvor vi gerne rådgiver dig i den rigtige retning.

bottom of page