top of page

Har du styr på reglerne vedrørende repræsentation?

Repræsentationsudgifter i virksomheder er udgifter, der afholdes med henblik på at afslutte eller opretholde forretningsforbindelser. Disse udgifter omfatter normalt gaver, eller en kommerciel gestus over for specifikke personer eller grupper, som f.eks. klienter og leverandører.


Det er vigtigt at bemærke, at virksomheder normalt ikke kan få momsfradrag for disse repræsentationsudgifter, medmindre det er udgifter, der er relateret til restaurantbesøg eller hotelophold. I tilfælde af at dine repræsentationsudgifter er et restaurantbesøg, er du berettiget til et momsfradrag på 25 pct., og et fuldt momsfradrag ved hotelovernatninger.

Det er dog vigtigt at påpege, at momsfradrag ikke gælder for andre typer af gaver eller gestuser, eksempelvis vin.


Repræsentationsudgifter er dog berettigede til et skattefradrag på 25%, hvis de er dokumenteret til at være af erhvervsmæssig karakter. Dette kan være i anledning af et besøg hos en forretningsforbindelse, et jubilæum eller andet. Skattefradraget gælder også gaver. Det betyder derfor, at selvom du ikke vil kunne få et momsfradrag på en flaske vin til en kunde, er du berettiget til at skattefradrag. For at opnå et skattefradrag på repræsentationsudgifter er det nødvendigt at kunne dokumentere udgifterne og angive visse oplysninger, som dato, udsteder, modtager, anledning, ydelse, kvitteringspåtegning og deltagere i begivenheden.


I alt kan repræsentationsudgifter være en væsentlig del af forretningslivet, og det er vigtigt at forstå de regler, der gælder for momsfradrag og skattefradrag for disse udgifter. Ved at have en klar forståelse af disse regler kan virksomheder spare penge og undgå problemer med skattevæsenet.


Comments


Brug for yderligere afklaring?

Hvis du stadig står tilbage med nogle uforklarede spørgsmål er du velkommen til at kontakte os. Så tager vi en uforpligtende snak, hvor vi gerne rådgiver dig i den rigtige retning.

bottom of page